4G Dış mekan yönlü antenlerini Hero 4G(+), Skipper 4G ve Runner 4G'ye bağlama

Keenetic Hero 4G+ (KN-2311), Skipper 4G (KN-2910), Runner 4G (KN-2211) ve önceki nesil modeller Hero 4G (KN-2310) ve Runner 4G (KN-2210), harici bağlantı için muhafaza üzerinde konektörlere sahiptir. (Geniş bant LTE/4G antenleri (yerleşik LTE/4G/3G modem için). Pakette iki adet çıkarılabilir LTE anteni bulunur (bunlar hakkında daha fazla bilgi için Hero 4G ve Runner 4G'nin çıkarılabilir LTE antenlerinin özellikleri makalesine bakabilirsiniz).

Baz istasyonlarından daha uzak mesafelerde çalışmak üzere, birlikte verilen iç mekan LTE antenleri yerine isteğe bağlı dış mekan MIMO anteni (iki kablolu) veya SISO anteni (tek kablolu) takılabilir. Antenler ayrı olarak satın alınacaktır.

Dış mekan antenlerini seçmek için öneriler:

Baz istasyonuna bağlantı frekansını biliyorsanız dar bantlı bir anten kullanmak mantıklıdır. Diğer frekanslardan gelen sinyaller sinyal kalitesini bozmaz.

— Baz istasyonuna bağlantı frekansı hakkında bilgi yoksa geniş bant anten bağlanması önerilir.

— Dış anten bağlantısı ve kurulum parametrelerini üreticilere danışın: anten kazancı, kablo uzunluğu ve montaj braketleri.

— Keenetic router'larda yerleşik modemden SMA konnektörüne giden dahili yol 50 ohm dalga direncine sahiptir. Aynı empedansa sahip harici bir anten ve kablo tertibatının bağlanması önerilir. Keenetic Hero 4G+ (KN-2311), Skipper (KN-2910), Runner 4G (KN-2211) ve önceki nesil modeller Hero 4G (KN-2310) ve Runner 4G (KN-2210) bir SMA dişi konnektör kullanır ve bu nedenle bağlı harici antenin bir SMA erkek konnektörüyle donatılması gerekir:

SISO antenini bağlarken aşağıda anlatılan gibi kullanın:

Routerın web arayüzü her antenin parametrelerini görüntüler.

Mobil Geniş Bant Bağlantısı sayfasına gidin (Hero 4G KN-2310 ve Runner 4G KN-2210 için 4G/3G Modem sayfası) ve 'Bağlantı bilgisi' altında 'Anten bilgilerini göster'e dokunun.

Her antenin parametrelerini göreceksiniz.

'Anten 0'daki veriler SISO anten konnektörünü ifade eder.

Not:

1. Bazı dış mekan SISO ve MIMO (başka bir deyişle, bir muhafazada iki SISO anteni) antenlerinin kablo konnektörleri üzerinde polarizasyon yönünü gösteren işaretler bulunur.

Geçmişte, operatörler kentsel alanlara çapraz polarizasyonlu MIMO antenleri (+45/-45 derecelik bir açıda eğik polarizasyon) ile baz istasyonları kurarken, dikey polarizasyona sahip istasyonlar kentsel olmayan alanlarda kullanılabilir.

Dikey polarizasyon, engelleri atlarken yatay polarizasyona göre radyo sinyali yayılımının daha verimli olduğunu göstermiştir.

Baz istasyonundaki antenin dikey polarize olması durumunda, MIMO abone anteninin doğrusal (dikey ve yatay) polarizasyon konumuna ayarlanması daha iyi bir sinyal verebilir. Bu durumda MIMO anteni üzerindeki konnektörü Tx/Rx konnektöründe (SISO anten konnektörü de denir) dikey polarizasyonlu Keenetic router'a, Rx konnektöründe ise yatay polarizasyonlu olarak bağlamanız gerekir.

Kural olarak, dış mekan MIMO antenlerinin tasarımı hem doğrusal (soldaki resim) hem de çapraz polarizasyonlu (sağdaki resim) kuruluma izin verir:

Yukarıdaki örnek Krox KAA15-700/2700 ve KAA15-1700/2700 antenleri için dikey ve yatay polarizasyon yönlerini göstermektedir.

Üretici genellikle dış mekan MIMO antenindeki konnektörleri (girişleri) polarizasyon yönü ile işaretler.

2. Routerın komut satırı arayüzünde (CLI), komşu baz istasyonlarını taramak için bir komut vardır ve anteni çevirerek onlara bağlanmayı deneyebilirsiniz.

Show arayüz hücreleri komutu, mobil ağ baz istasyonlarının bir listesini gösterecektir.

Komut dizini:

<name> — tam arayüz adı veya takma ad; mevcut arayüzlerin listesi arayüz [Tab] komutuyla görülebilir. Örneğin, Hero 4G (KN-2310) ve Runner 4G (KN-2210) üzerinde yerleşik 4G/3G modemin varsayılan arayüz adı UsbQmi0'dır.

Komut sonuçlarının örnek çıktısı:

Hero 4G+ (KN-2311) modeli için, arayüz UsbQmi0 hücreleri komutu çalışmaz ve bunun yerine arayüz UsbLte0 tty send AT+QENG=neighbourcell" OK 8 kullanılmalıdır.