Bir LTE bağlantısının sinyal alımı ve kalitesi nasıl geliştirilir?

1.4G/3G modemi pencereye mümkün olduğunca yakın yerleştirin (örn. pencere pervazına). USB modemi Keenetic Router’a bağlamak için bir USB uzatma kablosu kullanın (örn. odanın içindeki pencere camına takmak için vantuzlu USB uzatıcılar vardır).

Kaliteli (korumalı) bir USB uzatma kablosu satın almanızı öneririz. Kural olarak, kaliteli USB kabloları ve genişleticiler, en az standart Ethernet kablosu kadar kalın kablolara sahiptir. Yol gösterici prensip 'kablo ne kadar kalınsa o kadar iyidir' şeklindedir ve kablonun veya genişleticinin, telin ve konektörün yüksek frekanslı girişimi azaltmak için korumalı olduğunu belirten özelliklerine dikkat edin. Çok uzun (3 metreden fazla) USB uzatma kablosu kullanmaktan kaçının; çünkü bu, kabloda voltaj düşüşüne neden olarak modemin çalışmasını olumsuz yönde etkileyebilir. Diferansiyel paraziti önlemek için kablonun uçlarında ferrit halkaların bulunması da tavsiye edilir.

Dahili LTE modeme sahip bir Keenetic yönlendiriciniz varsa, onu mümkün olduğu kadar pencereye yakın bir yere (örneğin pencere pervazına) yerleştirin. Baz istasyonlarından daha uzak mesafelerde çalışmak için, birlikte verilen iç mekan LTE antenleri yerine bu modellerde dış mekan MIMO anteni (iki kablolu) veya SISO anteni (tek kablolu) seçeneği bulunur. Antenler ayrı olarak satın alınacaktır.

2. Alternatif olarak, bir USB modemi, kendi güç adaptörüne (aktif hub) sahip bir USB hub aracılığıyla bağlamayı deneyin. Bu, özellikle alınan 4G/LTE sinyal kalitesinin çok düşük olması durumunda geçerlidir.

Bazı USB modemler sinyal alımının zayıf olduğu bir alanda sinyal ararken standardın gerektirdiğinden çok daha fazla güç tüketmeye başlar. Bu durumu önlemek için USB modemi aktif hub üzerinden bağlamak mümkündür.

3. Yararlı sinyali geliştirmek ve gürültüyü azaltmak için USB modeminizi olası yüksek frekanslı girişim kaynaklarından uzağa yerleştirin. 4G/LTE modem, çevredeki diğer cihazların müdahalesinden olumsuz etkilenebilir. Örneğin harici bir USB 3.0 sabit diski olası bir parazit kaynağı olabilir.

4. Bazı modemler (örn. LU156, WLTUBA-107), standart USB konektörüne/fişine ek olarak, modemi bir uzatma kablosu aracılığıyla yönlendiriciye bağlamak için de kullanılabilen ikincil bir Mikro/Mini USB bağlantı noktasıyla donatılmıştır. . Bu durumda USB modemi, Mikro/Mini USB bağlantı noktası üzerinden bir kablo aracılığıyla yönlendiriciye bağlamayı deneyin.