Tüm Keenetic modelleri #Mesh Çalışır mı?

Mesh Wi-Fi, mevcut tüm Keenetic modelleriyle (KeeneticOS sürüm 3.1 veya üzeri) çalışır. Yalnızca genişletici görevi gören Keenetic Buddy modelleri haricinde herhangi bir model, Keenetic Mesh Wi-Fi Sisteminizin denetleyicisi (Ana Router) veya genişletici olarak görev yapabilir.

Ana Routerınız olarak her zaman gigabit modeli veya USB bağlantı noktalarına sahip olan gibi daha gelişmiş bir router seçin. İnternet tarifeniz 100 Mbit/s'nin üzerinde ise Ana Router'ın Skipper, Titan, Hero DSL veya Hero 4G gibi gigabit model olması gerekmektedir. Wi-Fi menzilini genişletici olarak, önceden yapılandırmaya gerek kalmadan Wi-Fi Sistemine hızlı bir şekilde eklemek için kasa üzerinde bir çalışma modu seçiciyle donatılmış Speedster veya Extra modellerini seçebilirsiniz. Mesh Wi-Fi bağlantısı için Gigabit Ana Yönlendiriciye ve Exrta’ya kablolu bağlantı için Speedster'ı genişletici olarak kullanmak mantıklıdır. Alternatif olarak, doğrudan elektrik prizine takılan kompakt Wi-Fi menzil genişleticiler Buddy 5/5S, Wi-Fi Sisteminizin kapsama alanını genişletmek için kullanılabilir. Ofis ağınızdaki Wi-Fi kapsama alanını genişletmek için Voyager Pro ve Orbiter Pro tavana monte erişim noktalarını (PoE destekli modeller) kullanabilirsiniz.

Gigabit bağlantı noktalarına sahip genişleticilerin bir kabloyla bağlanması çok istenen bir konudur. 'Yıldız' topolojisine bağlı kalmanıza bile gerek yok, papatya dizimi bağlantısını kullanabilirsiniz.

İnternet tarifeniz 100 Mbit/s'ye kadar ise ve daha yüksek bir hıza değiştirmeyi düşünmüyorsanız Ana Router olarak Keenetic Carrier'ı seçip genişletici olarak bir veya birden fazla Extra veya Buddy 5 modelini ekleyebilirsiniz.

Mesh ağı elde etmek için havadan bağlanmak, aynı veya yakın Wi-Fi sınıfındaki çift bantlı (dualband) modellerde ve özellikle 100 megabit modellerde en etkili yöntemdir; çünkü 5 GHz ana taşıyıcı bağlantısı muhtemelen kablo üzerinden daha hızlı olacaktır. Örneğin ideal kitler Carrier ile başlarken gerekli sayıda Extra veya Buddy 5 eklenir.

Kablo yerine tamamen Mesh Wi-Fi'ye güveniyorsanız, Ana Router da dahil olmak üzere ağdaki maksimum Keenetic cihaz sayısını beş ile sınırlamanız önerilir. Çoğu durumda aynı bağlantı noktasına ve Wi-Fi ağ hızına sahip modeller yeterli olacaktır. Ancak önemli olan gigabit Ethernet ve Wi-Fi hızı değil, bütçe ve kapsama alanı olduğunda, düşük maliyetli çift bantlı model Keenetic Extra (KN-1710), hatta tek bantlı Starter (KN-) 1111) yapacaktır. İki giriş seviyesi yönlendirici, kesintisiz dolaşım, WPA3 güvenliği, ağ bölümleme ve merkezi yönetim özellikleriyle kolayca Mesh Wi-Fi Sistemine dönüşebilir.

En yeni Wi-Fi 6 (802.11ax) standardına sahip bir Wi-Fi Sistemi için AX sınıfı Wi-Fi modellerini kullanın. Örneğin Titan (KN-1811), Hero (KN-1011), Hero 4G+ veya Hopper modelleri Ana Router, Sprinter veya Voyager Pro modelleri ise genişletici olarak çalışabilir.