5651 sayılı kanun nedir? Loglama nasıl yapılır?

İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi için hazırlanan ve kanun numarası 5651 olan kanun genellikle 5651 loglama kanunu olarak da biliniyor. 5651 sayılı loglama kanunun amacı, içerik sağlayıcı, yer sağlayıcı, erişim sağlayıcı ve internet erişimini toplu kullanım amacıyla sağlayıcıların sorumluluklarını belirlemektir.

Bulut temelli KeeneticOS işletim sistemi ve fark yaratan performansı ile Keenetic hem ev hem de işletmeler için premium kalitede VDSL/ADSL modem, router, Wi-Fi mesh sistemi ürünleri üretiyor. Sürekli güncellemeler alan KeeneticOS yazılımı ev ve işletmelerin yalnızca temel internet ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor aynı zamanda kullanışlı özellikler de sunuyor. KeeneticOS ile sunulan kişisel bulut oluşturma, KeenDNS ile uzaktan erişme ve yönetme, VPN bağlantıları kurma ve tüm cihazlarla Wi-Fi mesh yapabilme gibi captive portal ve hotspot bileşeni sayesinde 5651 loglama kanununa uygun misafir ve çalışanlarınıza internet hizmeti sunabiliyorsunuz.

Özellikle otel, restoran, kafe (HoReCa) gibi hizmet sektörlerinin hizmetlerini daha kaliteli ve farklı kılmak için bu tarz çözümler aradığını biliyoruz. Bununla birlikte ücretli ya da ücretsiz olmasına bakılmaksızın toplu kullanım amacıyla misafir veya çalışanlarına internet hizmeti veren her kurum için 5651 loglama kanuna uygun bir çözüm bulması bir zorunluluk.

Keenetic'te sunulan captive portal ve hotspot bileşeni ile kendinize uygun, 5651 loglama yasasına uygun captive portal hizmet sağlayıcısını seçerek müşterilerinize internet erişimi sağlayabilir, bu hizmet sağlayıcıların size sunduğu ürünlere göre müşterilerinize yeniden pazarlama modelleri de oluşturabilirsiniz.

Keenetic ürünleriyle uyumlu şekilde çalışan ve aynı zamanda yasalara uygun loglama hizmeti verebilen sağlayıcılar aşağıdaki gibidir:

ObiFi hizmet sağlayıcısı ile Keenetic cihazlar üzerinde nasıl kurulum yapıldığını aşağıdaki makalemizi inceleyerek görebilirsiniz:

Keenetic ile ObiFi kurulumu makalesi

5651 sayılı loglama kanunu ile merak ettiğiniz sorular mı var? Sizin için bazı temel sorularınızı aşağıdaki gibi cevapladık:

Daha fazla sorunuz mu var? Bu konu ya da Keenetic hakkında Bize sor butonunu kullanarak sorun.