Dinamik Frekans Seçimi (DFS) nedir?

Dinamik Frekans Seçimi veya Dynamic Frequency Selection (DFS) algoritması, modem router cihazınızın belirli aralıklarla etraftaki Wi-Fi cihazlarının hangi kanal aralığında yayın yaptığını kontrol ederek sizi en gürültüsüz ve boş Wi-Fi kanalına otomatik olarak geçirmeyi amaçlayan bir algoritamdır.

Etrafınızdaki en uygun Wi-Fi kanalını kendiniz ölçümleyerek geçiş yapmanız veya DFS özelliğini etkinleştirmeniz daha verimli şekilde kablosuz ağı kullanmanızı sağlayacaktır.

Dikey yapılanmanın günden güne arttığı özellikle şehir merkezlerinde çok fazla modem/router cihaz aynı bölge için yayın yapıyor. Bu da Wi-Fi sinyalleri arasında bozulmalara sebep olabiliyor. Etrafınızdaki Wi-Fi sinyallerinin hangi kanalda yayın yaptığını 3.parti uygulamalarla kontrol edin ve daha boş bir kanalda yayın yapmayı deneyin.

Dilerseniz DFS özelliği olan bir router cihaz da tercih edebilirsiniz. Dinamik Frekans Seçimi (DFS) belirli aralıklarla Wi-Fi kanalları arasında geçiş yapmanızı sağlar.

Unutmayın ki DFS sürecinde uygun kanalın bulunabilmesi için tarama yapılması gerektiğinden belirlediğiniz aralıklarda, tarama esnasında ağ cihazlarında Wi-Fi kesintileri yaşanabilir.