Keenetic Hero DSL ve Extra DSL Karşılaştırması

Keenetic'te bulunan dualband DSL modem router modellerinden Hero DSL ve Extra DSL modelini karşılaştırdık. Hero DSL ve Extra DSL modelleri arasındaki benzerlikler neler? Hero DSL ve Extra DSL modelleri arasında ne gibi farklar var sizin için bunları listeledik. Ev veya işletmeniz için dört dörtlük internete geçerken bu iki model arasında kaldıysanız yazımızı okuduktan sonra karar vermeniz daha kolaylaşacak.

Keenetic ürünleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak, hangi ürünün size daha uygun olduğuna bir uzmanla birlikte karar vermek için dilerseniz Keenetic ürünlerinde uzman olan Partner Bayilerimizi mağazada ziyaret edebilirsiniz. Partner bayi haritasına bu linkten ulaşabilirsiniz. Yada keenetic.com.tr web sitesinde bulunan chat yardımıyla online satış danışmanımızdan yardım alabilirsiniz.

Keenetic Hero DSL (KN-2410) Temel Özellikleri

Keenetic'in en yeni modellerinden olan Hero DSL (KN-2410) modeli VDSL/ADSL bir modem router özelliğinde. VDSL 35b supervectoring ile 300Mbps'ye kadar DSL hatları da destekleyen bu modelde 900Mhz gücünde çift çekirdekli güçlü bir donanım bulunuyor. Güçlü işlemcisinin yanında zorlu ağ görevlerini yerine getirebilmek, KeeneticOS bulut temelli bileşenlerini yükleyebilmek ve yedeklilik için 256 MB DDR3 hafıza ve 128MB dual image özellikli flash memory mevcut.

4 adet 5 dBi gücünde yönlenebilir harici anteni ve kablosuz amplifier (güçlendirici) ile birlikte cihaz üstün bir kablosuz deneyim için tasarlandı. Dualband özellikle toplamda AC1300 sınıfında kablosuz hız sunan Hero DSL; 2.4GHz bandında 400Mbps, 5GHz bandında ise 867Mbps'ye kadar kablosuz bağlantıları destekliyor. 2.4GHz bandında sunduğu bu yüksek hız sayesinde daha uzak mesafelerde daha yüksek kablosuz hızlara erişmenizi sağlıyor. Hero DSL (KN-2410) modeli MU-MIMO özelliği ile aynı anda birden fazla istemci cihazla veri alışverişi yapılmasını sağlıyor ve beamforming, airtime fairness gibi genel kablosuz ağ performansını yükselten ayırt edici özelliklerle geliyor.

Hero DSL modelinde 5 adet yönetilebilir gigabit ethernet portu mevcut. Bu ethernet portları istenirse yerel ağdaki cihazları internete bağlamak için (LAN) kullanılabiliyor. İstenirse de tüm bu ethernet portları fiber internet gibi genişbant internet bağlantılarını sonlandırmak için kullanılabiliyor. Hero DSL modeli iki adet USB portuna sahip. Bu portlardan birisi USB3.0 hızındayken diğer USB2.0 hızında. USB3.0 portu ile 90MB/s'ye kadar USB sürücüden okuma hızlarına erişilebiliyor.

Keenetic Hero DSL İncelemesi (Technopat)

Keenetic Hero DSL ve Extra DSL benzerlikleri

Keenetic'in en çok satılan VDSL/ADSL modemlerinden olan Extra DSL (KN-2111) modeli ile Hero DSL (KN-2410) modeli arasında ne gibi benzerlikler var?

  • Her iki cihaz da Türkiye'deki tüm VDSL/ADSL altyapılar ile uyumlu çalışıyor.
  • Her iki cihaz da dualband özelliklerde. Hem 2.4Ghz hem 5GHz bandında WiFi bağlantılarını destekliyor.
  • Keenetic'teki tüm modellerdeki gibi Hero DSL ve Extra DSL modelleri de en güncel kablosuz güvenlik protokolü WPA3 ve OWE standartlarını destekliyor.
  • Her iki cihazda da 4 adet 5 dBi gücünde yüksek kazançlı yönlenebilir harici antenler mevcut.

Keenetic Hero DSL ve Extra DSL arasındaki temel farklar

Her ikisi de dualband özelliklerde ve DSL modem router özelliğinde olan Keenetic Hero DSL ve Extra DSL arasındaki ne gibi farklılıklar var? Eviniz veya işletmeniz için ürün seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

  • Hero DSL ve Extra DSL modellerinin ikisi de DSL bağlantıları destekliyor. Her ne kadar ülkemizde kullanılmasa da Extra DSL modelindeki DSL protokolüne ek olarak Hero DSL modeli VDSL35b supervectoring protokolünü de destekliyor.
  • Hero DSL modeli de Extra DSL modeli gibi 900Mhz gücünde işlemciye sahip ve her iki model de zorlu ağ görevlerinin üstesinden geliyor. Daha yüksek performans ihtiyacı olanlar için ise Hero DSL modelinde işlemci çift çekirdek olarak kullanılmış.
  • Her iki modelde de dualband kablosuz özelliği ile hem 2.4GHz hem de 5GHz bağlantılar destekleniyor. Hero DSL modelinde ise 2.4GHz bandında kablosuz hız 400Mbps. Bu sayede daha uzak mesafelere WiFi yayını yapmaya imkan tanıyan 2.4GHz bandında daha yüksek kablosuz hıza sahip olabilirsiniz.
  • Hero DSL modelinde Extra DSL modelinden farklı olarak MU-MIMO, Beamforming ve Airtime Fairness gibi özellikler de bulunuyor.
  • Her iki cihazın ethernet portları karşılaştırıldığında, Extra DSL modelinde ethernet portlarının 100Mbps'ye kadar hızları desteklediği görülürken Hero DSL modelinde gigabit hızların (1000Mbps) da desteklendiği görülüyor.
  • Hero DSL modelinde Extra DSL modelinden farklı olarak 2 adet USB portu bulunuyor. Bu iki porttan birisi ise USB3.0 hızda bağlantıları destekliyor.

Daha fazla aynı anda kullanıcının olduğu ortamlar için MU-MIMO özelliği ile Hero DSL öne çıkıyor. Bununla birlikte gigabit ethernet portları da daha yüksek kablolu internet bağlantısı ihtiyacı olan ev veya işletmeler için Hero DSL modelinde sunulmuş olan bir özellik. Eğer Keenetic'in sunduğu WebDAV sunucu, FTP sunucu veya Torrent gibi ücretsiz KeeneticOS bileşenlerini kullanırken USB portunu kullanacaksanız da Hero DSL'de sunulan USB3.0 portu size avantaj sağlayabilir.

Daha teknik ve detaylı ürün karşılaştırması için bu linke tıklayabilirsiniz.