Keenetic Voyager Pro ve Orbiter Pro

Keenetic Voyager Pro ve Orbiter Pro nedir?

Keenetic’in özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için sunduğu, bütçe dostu, fark yaratan kablosuz özellikler barındıran ve gelişmiş KeeneticOS ile her yönüyle oldukça yetenekli  ve fonksiyonel modelleridir. Bu modeller evlerde de kullanılabilmektedir. Sahip oldukları PoE portları sayesinde konumlandığı yerlere elektrik hattı çekmeden enerjisini ethernet kablosundan alabilmektedir. Özellikle birden fazla cihaz kullanımı gerektiren ve güvenlik kameraları v.b nedenlerle PoE güç veren switchlerin bulunduğu kurum ve işletmelerin tercih edebileceği modellerdir. 4 dBi gücünde dahili antenlere sahip olan bu modeller kompakt ve şık tasarımı ile bir PoE yapılanmanız varsa güç adaptörüne ihtiyaç duymaz. Bunun yanı sıra dualband Wi-Fi özellikleri ve gigabit ethernet portları sayesinde hem kablolu hem kablosuz olarak yüksek hızlı, yedeklenebilir ve kararlı bir bağlantı altyapısı kurmanıza olanak tanır. Diğer taraftan tüm Keenetic ürünlerinde bulunan Mesh Wi-Fi sistemi özelliğine sahiptir. Keenetic VDSL, Fiber, 4,5G  İnternet erişim ürünlerimizle de mesh olarak çalışabilmekte. Tüm Mesh Wi-Fi sistem mobil cihaz üzerinden veya RMM merkezi bulut temelli yazılım üzerinden yönetilebilmektedir. Voyager Pro ve Orbiter Pro ürünlerimizin AP/Router/İstemci/Tekrarlayıcı gibi  çoklu çalışma modu ile ileride farklı amaçlar için de kullanım esnekliği sunarak uzun yıllar farklı amaçlarda kullanma olanağı sunar.

Keenetic Voyager Pro AX1800 Mesh Wi-Fi 6 Router/Extender/Access Point, 2-Port Gigabit Smart Switch, PoE

Keenetic’in Pro serisindeki ürünlerden birisi olan Keenetic Voyager Pro, AX1800 ve Wi-Fi 6 standartlarında kablosuz hızlar sunar. Sahip olduğu güçlü donanımı ve router olarak çalışma özelliğini desteklemesi sayesinde; VPN, trafik sınıflandırma ve firewall gibi zorlu ağ görevlerinin kolaylık üstesinden gelir. Sahip olduğu 2 adet ethernet portlarından birisi PoE portları sayesinde yakınında bir priz olmadan da PoE switchler üzerinden hem veri hem de ihtiyaç duyduğu gücü temin edebilmektedir. Wi-Fi sınıfının getirdiği OFDMA, BSS coloring gibi özellikleri ile kablosuz ağdaki performansınızın artmasını sağlar. İlerleyen uygulamalarda kullanılabilmesi için cihazda Bluetooth 5.1 desteği bulunmaktadır.

Keenetic Orbiter Pro AC1300 Mesh Wi-Fi 5 Router/Extender/Access Point, 2-Port Gigabit Smart Switch, PoE

Keenetic Pro serisinin diğer ürünü olan Orbiter Pro modeli de Voyager Pro modeline benzer şekilde güçlü bir donanım ve bulut temelli KeeneticOS yazılımı ile birlikte gelir. Keenetic Orbiter Pro ve Voyager Pro modellerine bakıldığında iki modeli ayıran en temel özellik sundukları teorik Wi-Fi hızları ve Wi-Fi sınıflarıdır. Keenetic Voyager Pro AX1800, Wi-Fi 6 standardında ile Orbiter Pro modeli Wi-Fi 5 standardında AC1300 hızlar sunmaktadır.

İki modelin karşılaştırmasına bu linkten de erişilebilir.

Keenetic Mesh Wi-Fi Sistemi nedir, Pro modeller Mesh Sistem ile uyumlu mudur?

Keenetic’in tüm modellerinde sunduğu Mesh Wi-Fi sistemi geniş veya çok katlı evlerde kesintisiz bir dolaşım sağlanmasını ve fark yaratan bir Wi-Fi performansı sağlar. 802.11k/v/r seamless roaming ve band steering özellikleri sayesinde ana router cihazdan uzaklaşmaya başladığınızda router cihazınız otomatik olarak algılar ve sizi daha uzak noktalara yayın yapabilen 2.4GHz bandına taşır. Benzer şekilde eğer eviniz çok geniş veya katlı bir yapıya sahip, tek bir Keenetic router yerine birden çok Keenetic cihaz ile çok noktalı bir Wi-Fi mesh sistemi yapabilirsiniz. Böyle bir durumda her iki Keenetic birbirleri arasında haberleşerek istemci cihaza en uygun olan noktada istemciyi diğer düğüme taşır.

Genel olarak Mesh Wi-Fi sisteminin sıradan menzil genişleticilerden 50 kat daha geç istemci geçişleri yaptığı bilinmektedir. Bu sebeple özellikle eviniz çok katlı veya genişse birden fazla Keenetic ile Mesh Wi-Fi sistemine terfi etmenizi öneriyoruz.

Tabi ki, tüm Keenetic modelleri gibi Voyager Pro ve Orbiter Pro modelleri de Keenetic Mesh Wi-Fi sistemini desteklemektedir. Örneğin; 300 m2 genişliğinde bir ofisiniz/kafeniz var; hem şık bir tasarım hem de güçlü bir kablosuz bağlantı istiyorsanız, birkaç adet Keenetic Voyager Pro ile mükemmel bir Wi-Fi mesh sistemi kurabilir, misafirlerinize premium Wi-Fi hizmeti verebilirsiniz.

PoE Portları önemli mi? PoE portlarının özellikleri nelerdir?

Keenetic Voyager Pro ve Orbiter Pro modellerinde bulunan PoE portları bu modellerin en fark yaratan özelliklerindendir. Power over Ethernet, yani Ethernet üzerinden Güç anlamına gelen PoE portları, bu portlar üzerinden aynı anda hem veri alışverişi yapmanıza hem de cihazın çalışması için ihtiyaç duyduğu gücün sağlanmasına yaramaktadır.

KOBİ düzeyindeki işletmeler ve hatta günümüzün akıllı evlerinde iyi bir Wi-Fi performansının yanı sıra işletmenin dizaynı da önemlidir. Kablo karmaşasından kurtulmak için bir PoE switch üzerinden Keenetic Voyager Pro veya Orbiter Pro’ya güç verebilirsiniz.

Teknik özelliklerine bakıldığında Voyager Pro 802.3at (PoE+ 18 W) standardını desteklemektedir. Bununla birlikte Pro serisinin diğer modeli olan Orbiter Pro 802.3af/at (PoE/PoE+ 12 W) standardındadır.

Keenetic Voyager Pro ve Orbiter Pro aynı zamanda router olarak kullanılabiliyor mu?

Kesinlikle, Evet! Keenetic Voyager Pro ve Orbiter Pro modellerini farklı marka benzer işlevler için tasarlanmış modellerinden ayıran en temel özellik, her iki modelin de aynı zamanda router olarak çalışabilmesidir. Bu sıradışı özelliği sayesinde ek bir router cihaza ihtiyaç duymadan internetinizi doğrudan ethernet portu üzerinden Voyager Pro veya Orbiter Pro modelinde kullanabilirsiniz.

KeeneticOS yazılım özellikleri genel olarak nelerdir?

KeeneticOS, tüm Keenetic modellerinde sunulan bulut temelli, periyodik yazılım ve güvenlik güncellemeleri alan router işletim sistemidir. Bulut temelli yapısı sayesinde KeeneticOS’e sahip bir Keenetic router cihazında istediğiniz bileşeni ekleyip çıkarabilir, daha sonra gelecek yazılım güncellemeleri ile ek hiçbir ücret ödemeden yeni özellikleri keşfedebilir ve sürekli güvenlik güncellemeleri alırsınız. Örneğin; İki adet şubenizi güvenli bir şekilde VPN üzerinden birbirine bağlamak isterseniz sunduğumuz VPN türleri sayesinde istediğiniz VPN protokolü ile bu özelliği kullanabilirsiniz. Bir özelliğin sizin veya işletmeniz için artık kullanışlı olmadığını düşünüyorsanız o özelliği kaldırabilir ve Voyager Pro/Orbiter Pro cihazınızın ağdaki diğer görevlere odaklanmasını sağlarsınız.

İşletmenizde misafirlerinize Wi-Fi erişimi sağlarken aynı zamanda müşterilerinize pazarlama yapmak isterseniz Captive Portal bileşenini ve 5651 sayılı kanuna uygun log tutan işletmelerin birinden hotspot hizmeti alarak internetinizi pazarlama faaliyetleri için de kullanabilirsiniz.

Keenetic Voyager Pro ve Orbiter Pro modellerinin kurulumu ve yönetimi kolay mı?

Keenetic Voyager Pro ve Orbiter Pro modellerinin kurulumu diğer Keenetic modelleri ile benzerdir. Türkçe dilinde hazırlanmış olan ilk kurulum sihirbazı ile cihazların ilk kurulumlarını oldukça hızlı şekilde yapar ve kullanırsınız. Keenetic’i bir defa kurduktan sonra artık cihazınızı istediğiniz yerden yönetebilirsiniz. Keenetic’inizi;

  • iOS ve Android için mobil uygulama,
  • Web arayüz,
  • CLI (Komut satırı) ve
  • Keenetic RMM (Remote Monitoring & Management)

seçeneklerinden birisiyle yönetebilirsiniz. Tamamı ücretsiz olarak sunulan bu yönetim uygulamarından özellikle RMM yazılımı birden çok noktayı yöneten IT profesyonelleri, BT uzmanları veya Proje ekipleri için oldukça kullanışlıdır. Keenetic cihazınızın altında bulunan servis numarası ile bir defa RMM kaydettikten sonra; cihazla ilgili bildirimler alabilir, istemci cihazların bağlantılarını görebilir, birden fazla konumdaki cihazı tek tıkla yazılım güncelleyebilir veya yeniden başlatabilirsiniz. Daha fazlası için rmm.keenetic.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Voyager Pro modelinde bulunan Özel Spektrum Analizörü ne işe yarıyor?

Voyager Pro modeli havadaki Wi-Fi sinyallerini taramak ve kanal kalabalıklığı ölçmek ve DFS için uygunluğu tespit etmek için bir radyosunu Özel Wi-Fi Spektrumu için ayırmıştır. Bu sayede normalde DFS taraması için beklenmezi gereken süreler bu cihazda yoktur. Zero DFS özelliği sayesinde DFS kanalları arasında da hızlıca geçiş yapılır. Yapılan Wi-Fi kanal taramaları hangi kanalın daha az kalabalık olduğu gözlemlemenize yardımcı olur. İlerleyen zamanlarda bu özelliğin boş olan kanalları sadece algılamak değil aynı zamanda yayın yapılan kanalı da bu boş olan kanala geçirmek için kullanılması planlanmaktadır.

Projelerde kullanılmak için daha uygun fiyatlı bundle çözümler var mı?

Keenetic Voyager Pro ve Orbiter Pro modelleri hem akıllı evler hem de KOBİ düzeyinde işletmeler düşünülerek tasarlanmıştır. Daha geniş veya çok katlı mekanlara sahip olan işletmeler için Keenetic Voyager Pro ve Orbiter Pro modellerinin aynı zamanda 4’lü bundle paketleri de mevcuttur.

Keenetic Pro modellerinde neden Kensington™ kilidi var? Kutu içeriğinde neler var?

Voyager Pro ve Orbiter Pro modelleri birden fazla kullanım senaryosu düşünülerek tasarlanmıştır. Masa/duvar/tavan tipi tasarımların tümünde kullanılabilen Voyager Pro ve Orbiter Pro modelleri işletmelerin masa üzerinde cihazları güvenle kullanabilmesi için Kensington™ yuvasına sahiptir. Keenetic Voyager Pro ve Orbiter Pro modellerinin tamamında tüm cihazların tavan veya duvar kurulumlarını tamamlayabilecek kadar montaj kiti bulunmaktadır.

Keenetic Voyager Pro ve Orbiter Pro modellerinin tekli paketlerinde ek olarak güç adaptörleri de kutu içerdiğinde bulunmaktadır.

Keenetic Pro serisine PoE portu üzerinden güç vermek için yine Keenetic markalı PoE switch mevcut mu?

Keenetic Voyager Pro ve Orbiter Pro modellerini endüstri standartlarında üretilmiş herhangi bir PoE switch ile kullanabilirsiniz. Keenetic ürün ailesinde henüz PoE switch bulunmamaktadır. Orta vadeli ürün planında Keenetic PoE switch modelleri de planlamaktadır.