(Network Accelerator Engine)

Keenetic Routerlarda bulunan 'Network accelerator engine' bileşeni nedir?

164

Network accelerator, cihazdaki yönlendirme hızını artırmak için tasarlanmıştır. Paket işleme mekanizması maksimum performans sağlar: maksimum yönlendirme hızları ve birçok akışı paralel olarak yönlendirme yeteneğine sahiptir. (Varsayılan olarak etkindir.)


NOT: Network accelerator, cihazdaki standart ağ adresi çevirisi (NAT) işlevinin yerine geçmez; ancak ayrı bir ek işlevdir. Keenetic Router'larda Network Accelerator Engine'in ne olduğu hakkında daha fazla bilgi verelim. İki tür hızlandırıcı vardır: donanım ve yazılım.

HWNAT — donanım hızlandırıcı. Tüm cihazlarda mevcut değildir (genellikle yeni nesil modellerde yoktur ve gelişmiş modellerde mevcuttur).

CPU, Ethernet (IPoE) ve PPPoE çerçevelerindeki IP başlıklarının paket işlenmesi için doğrudan tasarlanmış ek bir donanım modülüne (ortak işlemci) sahiptir. Çevrilecek ağ paketleri doğrudan cihazın RAM'inde yığınlanır ve bu donanım modülüne şu komut verilir: 'Tüm paketlerdeki X.X.X.X adresini Y.Y.Y.Y ile değiştir'. Ayrı bir donanım modülü, adres çevirisini CPU'dan kat kat daha hızlı gerçekleştirir. Ortak işlemci ayrıca sağlama toplamlarını kendi başına yeniden hesaplar. HWNAT'ın etkinleştirilmesi, IPSec, IKEv2, IPsec ve IPSec Xauth PSK VPN bağlantıları üzerinden L2TP'nin veri hızını etkiler; bu, cihazda çok az CPU yükü olan veya hiç CPU yükü olmayan herhangi bir şifreleme türüyle performansı artırmanıza olanak tanır.

Önemli! Sprinter (KN-3710), Hopper (KN-3810), Peak (KN-2710) ve Titan (KN-1811) modelleri benzersiz bir özelliğe sahiptir; donanım hızlandırıcı aynı zamanda kablolu ve kablosuz istemciler arasındaki veri aktarımını hızlandırmak için de kullanılır. -Aynı segment (aka WHNAT; kablosuz donanım hızlandırıcı). Bu nedenle donanım hızlandırıcının devre dışı bırakılması LAN -> Wi-Fi yönünde hız düşüşüne neden olabilir. Bu modellerde HWNAT'ı devre dışı bırakırken WHNAT'ın da devre dışı bırakılması önerilir. Bu eylem, “WifiMaster1 arayüzü yok ve ppe donanımı yok” komutlarıyla yapılabilir.

WHNAT kablosuz bir donanım hızlandırıcıdır. Şu anda Sprinter (KN-3710), Hopper (KN-3810) ve Titan (KN-1811) modellerinde mevcuttur. KeeneticOS 3.7'ye eklendi. WHNAT kablosuz donanım hızlandırıcı, kablolu ve kablosuz arayüz (LAN -> Wi-Fi ve WAN -> Wi-Fi) arasındaki geçiş trafiği için Routerın CPU'sunun yükünü boşaltır. Bu, örneğin bilgisayar oyunları ve sanal gerçeklik cihazları için önemlidir.

SWNAT — yazılım hızlandırıcı. Tüm modellerde mevcuttur. Her türlü bağlantıyı (IPoE, PPPoE, PPTP, L2TP) hızlandırır, ancak routerın CPU'sunu yükleyebilir.

İki hızlandırıcı aynı anda değil dönüşümlü olarak çalışır (örneğin, HWNAT açıksa ve IPoE için çalışıyorsa, SWNAT etkin değildir ve IPoE'yi hızlandırmaz; HWNAT kapalıysa SWNAT açıktır). Yazılım hızlandırıcı yalnızca HWNAT'ın eksik veya devre dışı olduğu durumlarda çalışır.

Cihazda her iki hızlandırıcı da mevcutsa, yapılandırma dosyasında 'ppe yazılımı' ve 'ppe donanımı' komutları mevcutsa, o anda hangisinin çalıştığının seçimi otomatik olarak yapılır. “No ppe” komutu her iki hızlandırıcıyı da kapatır.

NOT: Önemli! Network acceleratorün kapatılmasını önermiyoruz. Cihazın yönlendirme hızını artırmak için tasarlanmıştır.

Trafik sınıflandırması ve IntelliQoS için kategori ve uygulama trafiğinin hassas bir şekilde hesaplanması gerekiyorsa, donanım ağı hızlandırıcı kapatılabilir.

Web arayüzüne bağlanın ve 'Ağ hızlandırıcı motoru' sistem bileşeninin kurulu olduğundan emin olun. Bunu 'Güncellemeler ve bileşen seçenekleri' altındaki 'Genel sistem ayarları' sayfasında 'Bileşen seçenekleri'ne tıklayarak yapabilirsiniz.

s1

Routerın web arayüzünde, 'Performans seçenekleri' bölümündeki 'Genel sistem ayarları' sayfasında KeeneticOS 3.7'den başlayarak, donanım hızlandırıcıyı etkinleştirmek/devre dışı bırakmak için bir switch bulunur.

s3

Donanım hızlandırıcısı olmayan cihazlarda ve Keenetic Peak'te (KN-2710) switch yoktur. Bu model serideki en güçlü ARM mimarisine sahip CPU olan MT7622'yi kullanmaktadır. Bu CPU'nun varsayılan olarak etkin olan bir donanım hızlandırıcısı vardır. Bu nedenle istenirse “no ppe hardware “komutuyla yapılabilse de devre dışı bırakmanın bir anlamı yoktur.